Следвайте Гласове в ТелеграмКогато очакват българска делегация, в американската администрация си

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКогато очакват българска делегация, в американската администрация си
Коментари Харесай

Кузман Илиев: В САЩ възприемат българските делегации като готови да продадат народа си и земята си

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Когато чакат българска делегация, в американската администрация си споделят, че това са тези, които са подготвени да си продадат народа, да си дадат земята и да си разпердушинят енергетиката ". Това сподели пред БНР Кузман Илиев, стопански и политически анализатор. 

Той счита, че сърбите са доста по-уважавани от нас. 

" Съединени американски щати нямат другари, те имат ползи ", добави Илиев за предстоящото посещаване на публична българска държавна делегация в Съединени американски щати и обява на уеб страницата " Епицентър “, че президентът Байдън и Пентагона са отказали среща на българския министър председател и на водената от него делегация.

Според Илиев, Европа е огромният губещ от напрежението в Близкия изток и Украйна.

" Това са невралгични точки, които задушават европейската стопанска система. А ние сме най-бедните в Европа и при нас ударите постоянно се усещат по-тежко ". 

Свидетели сме на най-безхаберното водачество на Европа най-малко от столетие, означи Кузман Илиев в предаването " 12+3 ". 

" Става въпрос за хора, които като политически профил са марионетки на Съединени американски щати. Американците не желаят да унищожат Европа стопански, а по-скоро да я владеят. Европейците сами се унищожават, като измислят някаква зелена договорка, която съставлява конфликт с действителността и с икономическата логичност. Тя направи по този начин, че през днешния ден Германия да е в непрекъсната застоялост. 

Европейското политическо управление се държи извънредно безконтролно, като бута Европа в един доста тежък боен спор – този в Украйна. Ние имаме директен интерес тази война да спре час по-скоро. Трябва да сме посредникът, който да се пробва да срещне позициите на Украйна и на Русия ". 

Той прикани за самостоятелност при установяване на стратегическите опасности.  " Не осъзнаваме, че постоянно сме били ключ към Азия и към Средиземноморието ".

Кузман Илиев разяснява вълната от неодобрение измежду фермерите, заляла Европа. 

" Екологичен потенциал публично е почнал една дълга писта за понижаване с десетина % на обработваемата земя, с цел да се резервира биоразнообразието. Голямата концепция е да бъдат унищожени дребните ферми и производители. Случва се по прикрит метод - вършат се едни еко критерии за ръководство на комерсиалните компании.  

Те стачкуват и против високите цени на горивата, които са разследване от войните в Близкия Изток и в Украйна.

Когато не се грижиш за благосъстоянието и сигурността на европейците, а за това да обслужиш някакъв геополитически център вън от Европа, хората се подвигат и стартират тежки митинги. Това нещо ще има политически  резултат. Махалото от крайното ляво демократично се ускори някъде в по-консервативното, нека не се изпадне в някакви крайности ".

Цялото rнтервю на Петър Волгин с Кузман Илиев може да чуете тук. 

Инфо: БНР

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР